Bemutatkozás

Bemutatkozás

Vépy Viktória - pszichológus, life coach, mediátor


2007-ben diplomáztam a Debreceni Egyetem pszichológia, valamint tanár szakán. A végzést követően számos területen megfordultam, így dolgoztam fejvadászként, és publikáltam többször is a témában a HVG Karrier Plusz különböző számaiban.
Jártam külföldön megtapasztalva, hogyan működik a kiválasztás és munkaerő-szervezés az országhatáron kívül.
Ma azt mondanám, mindez útkeresés volt csupán.
Éveken keresztül kerestem ugyanis azt a területet, ahol a segítői attitűdömet valóban hitelesen tudom képviselni. Így találtam rá a coaching módszertanára, mely a múlt vizsgálata helyett inkább az "itt és most" világára fókuszálva segíti azokat, akik valamiben változni szeretnének, illetve a mediációra, mely az egymással konfliktusban lévő felek közötti közvetítés révén nyújt támogatást bizonyos helyzetek megoldásában.

Hol találkozhatsz velem?
  • 2011 óta több képzőintézményben oktatok pszichológiát, valamint soft skill tréningeket tartok
  • 2013 óta tagja vagyok az Országos Mediációs Egyesületnek, valamint az Igazságügyi Minisztérium közvetítői névsorában is megjelenek mediátorként. Főként párkapcsolati konfliktuskezeléssel foglalkozom.
  • Pszichológusként és life coach-ként egyéni konzultációk során segítem a hozzám fordulókat a változás folyamatában.
  • Teamkoordinátorként a Beauty Coaching csapat működéséért felelek.
  • Az AnyaPontNeked alapító tagja, valamint blogjának állandó szerkesztője vagyok
  • A Life.hu pszichológus szakértőjeként publikálok.
  • Az Effemine - Egyesület a Fiatal Nőkért szervezet munkáját a szakmai börzéken pszichológusként, míg az egyetemi hallgatók személyes fejlődését mentorként támogatom.
  • 2014 óta a mindennapjaim részévé vált a klasszikus balett, mely szenvedélyből időközben egy új szolgáltatás, a Beauty&Ballet fotózás nőtte ki magát.

Hiszem és vallom, hogy a szépség több mint puszta tükörkép. Az önmagunkkal való elégedettségnek ugyanakkor fontos záloga a fizikai megjelenésünk, amiért nőként felelősséggel tartozunk. Nem kell azonban tökéletesnek lennünk ahhoz, hogy szépnek lássuk magunkat. A belső elégedettség eléréséhez arra van szükségünk, hogy büszkék legyünk a nőre, akik vagyunk.
Rohanó világunkban hajlamosak vagyunk megfeledkezni a test és lélek között kialakított kapcsolat ápolásának jelentőségéről, pedig a bennünk rejlő szépség felfedezéséhez e kettő egyensúlyának megteremtésén keresztül vezet az út.

A tudatosságban hiszek. A változás sikerességében hiszek. A bennünk lévő szépség felfedezésének öröme vezet.

"A szépség több mint puszta tükörkép. A szépség belülről fakad. A szépség forrása az önmagunkkal való elégedettség."
(Vépy Viktória - pszichológus, life coach, mediátor)