A BENNED REJLŐ SZÉPSÉG

A BENNED REJLŐ SZÉPSÉG

Nők vagyunk. Vágyunk a szépségre.
Vágyunk az izgalomra, a beteljesedésre.
Vágyunk a nyugalomra, a testi-lelki békére.
Az önmagunkkal való elégedettség és harmónia megélésére. 

Nők vagyunk, természetes módon vágyunk a szépség után. A szépség azonban mindannyiunk számára mást jelent. Kinek a kifogástalan megjelenést, kinek a testi fittséget, másnak a belső egyensúly elérését, vagy épp önmaga megértésén keresztül az elfogadást.

Nők vagyunk, sokszínű szerepeink révén megannyi helyzetben kell a legjobbat kihoznunk önmagunkból, mely valljuk be, közel sem könnyű feladat.
A társadalom, vagy épp az önmagunk által támasztott elvárásoknak való megfelelés, az örökös tettrekészség medrében sodródva olykor elveszünk. Elveszítjük a kapcsolatot önmagunkkal, a saját szépségünkkel. Egy nap aztán arra ébredünk, hogy nem azt látjuk a tükörbe pillantva, amit szeretnénk. 

A szépség több mint puszta tükörkép. A szépség forrása az önmagunkkal való elégedettség, melynek ugyanakkor fontos záloga a fizikai megjelenésünk.
Nőként mindezért felelősséggel tartozunk.
Rohanó világunkban hajlamosak vagyunk megfeledkezni a test és lélek között kialakított kapcsolat ápolásának jelentőségéről, pedig a bennünk rejlő szépség felfedezéséhez e kettő egyensúlyának megteremtésén keresztül vezet az út. Mindannyian vágyunk a szépségre, a bennünk rejlő elégedettség megélésére. A szépségért azonban tennünk kellItt és most, saját magunknak. 

A szépség felfedezése maga a változás, a változás, melynek
 lehetősége mindannyiunkban ott rejtőzik
Ha nem félünk szembenézni a jelen helyzettel, ha ki merjük mondani azt, amin változtatni szeretnénk, ha sikerül megfogalmazni az elérendő célt, látni, hallani, érezni, milyen volna a kívánt állapotot megélni, már jó úton haladunk a bennünk lévő szépség megéléséhez.
A vágyott állapot eléréséhez és megtartásához azonban nem mindig elég a puszta akarat. Olykor jól jön egy pontosan követhető, ellenőrizhető terv, mely konkrétan megfogalmazható eszközöket, részcélokat, ellenőrzési pontokat tartalmaz. Egy terv, mely lehetővé teszi a sikeres és tartós változást. 

A szépség – jelentsen bármit – mindannyiunk számára egyformán jár. A bennünk rejlő szépség felfedezése és megélése pedig maga a változás, melyért tennünk kell.

Ne halogasd tovább!
 
Éld meg a Benned rejlő szépséget!
Fedezd fel, találd meg, higgy benne!
Válj azzá a nővé, aki valóban lenni szeretnél!

Szerző: Vépy Viktória
pszichológus, life coach, mediátor