"...VÁGYTAM ARRA AZ ÉRZÉSRE, HOGY NE EGY KARIKÁS SZEMŰ, MEGFÁRADT MAMI NÉZZEN VISSZA RÁM A TÜKÖRBŐL." - BEAUTY FOTÓZÁS GYŐRI SZILVIA SZEXUÁLPSZICHOLÓGUSSAL

Győri Szilvia tanácsadó szakpszichológus szexuálpszichológiával és krízis tanácsadással foglalkozik. Munkája során számos problémával találkozik, köztük párkapcsolati gondokból, vagy épp a gyermekvállalás során megélt változásokból fakadó szexuális zavarokkal, pszichés bizonytalansággal, életvezetési gondokkal.   Szilvia szakmai szerepei mellett feleségként és édesanyaként is helyt áll a mindennapokban, így saját tapasztalatból tudja, hogyan hathat a szociális szerepeinkben bekövetkező változás a nőiesség, valamint az önértékelés alakulására. A következőkben arról kérdeztem Szilviát, mi volt az oka annak, hogy úgy döntött, ő is részt vesz Beauty fotózásunkon, melynek keretében a Beauty  Coaching csapata két óra erejéig átváltoztatja a hozzá forduló hölgyeket.
Vépy Viktória
: Tanácsadó szakpszichológus vagy, feleség és édesanya. Azt gondolná az ember, hogy ha valaki, akkor egy szakember biztosan mindig kiegyensúlyozott és derűsen veszi a mindennapos akadályokat. Elárulod nekünk, hogy milyen változásokat hozott az életedbe az, hogy édesanya lettél?

Győri Szilvia: Én is ugyanolyan ember vagyok, mint bárki más. Vannak derűsebb és borongósabb napok, az anyaságra pedig ez hatványozottan érvényes. A kisfiam születése után bizonyos szempontból megszűnt a mindennapok kiszámíthatósága. Életemben először úgy kellett lábadoznom, hogy közben gondoskodnom kellett egy babáról, amiben rutintalan voltam, mindemellett pedig végeláthatatlan fáradtsággal és kimerültséggel küzdöttem. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a férjem és a családunk mindenben a segítségünkre voltak, és ez a mai napig így van. De ahogy a nagy könyvben meg van írva, egy gyermek születése valóban egyfajta krízis. Embert és kapcsolatot próbáló feladat és hatalmas felelősség.  


VV: Miért éppen most érezted azt, hogy szívesen részt vennél a Beauty Coaching fotózásán? Mit vártál tőle?

GySz: Egy ideje sokkal nyugodtabbak, rendezettebbek és kiszámíthatóbbak a napjaink, pihentetőbbek az éjszakák.  A kisfiam elmúlt másfél éves, így van időm és energiám olyan dolgokra is, amik nem kifejezetten az anya szerephez tartoznak. Nagyon vágytam arra az érzésre, hogy ne egy karikás szemű, megfáradt mami nézzen vissza rám a tükörből. Szerettem volna igazán szépnek, felszabadultnak látni magam, és újra felfedezni magamban a nőt.    


VV: Milyen élményt jelentett ez a két óra, aminek során a Beauty Coaching csapat elkészítette a sminkedet, a frizurádat, és segítette a pózolást a kamera előtt? Mit adott számodra testi-lelki értelemben?
 
GySz: Már a fotózás szervezése során tudtam, hogy jó kezekben vagyok. Ti találtátok meg a számomra tökéletes helyszínt, kaptam profi segítséget a szettek összeállításában, a frizura és a smink kapcsán is mindenki azon volt, hogy az elképzeléseimnek megfelelően készülhessek fel a fotózásra. Anita azonnal eltalálta, hogy milyen smink illik leginkább a személyiségemhez, egy percig sem éreztem azt, hogy ne maradnék önazonos. Mariann pedig mesés frizurát varázsolt az épp növesztésben lévő rövid hajamból. A készülődés nagyon jó hangulatban telt, Te pedig rutinosan koordináltat az eseményeket és profin segítettél a kamera előtti pózolásban is. Feri, a fotós is nagyon felkészült, közvetlenségének köszönhetően egyáltalán nem feszengtem a fotózás során. Sőt, számomra meglepő módon, élveztem minden pillanatát. Kaptam két órát, ami maximálisan kiszakított a hétköznapi feladatokból, és csak az enyém volt. Energikusnak, gyönyörűnek, és könnyűnek éreztem magam. Ez az érzés még jó néhány napig elkísért. Önmagában a fotózás hatalmas élmény volt: a környezet, a csapat, amilyennek láttam és ahogy éreztem magam.
Aztán megérkeztek a fotók. Leírhatatlan érzés volt szembesülni azzal, hogy bár az elmúlt két évben rengeteg változáson ment keresztül a testem és a lelkem, mégis visszakaptam valamit magamból. Sőt, valójában sokkal többet. Akkor tudatosult bennem, hogy nem a várandósság és szülés előtti önmagamat kell keresnem, hanem felfedezni azt a gyönyörű nőt, aki a családdá válásunk során lettem. Akit épp a testi és lelki változásoknak, az éjszakázásoknak, az aggodalmaknak és az ezzel együtt járó apró kis csodáknak és szeretetnek köszönhetek. Azt hiszem, ez a felismerés minden anyának járna.
 


Vépy Viktória: Ha jól tudom, nem ez volt életed első fotózása, melyen részt vettél. Miben volt más a Beauty fotózásunk a korábbi élményeidhez képest?

Győri Szilvia: Korábban két olyan fotózáson vettem részt, ahol a smink és a frizura is a csomag része volt. Az egyik kifejezetten kellemetlen élmény volt. Rossz időpontot adtak meg, úgy érkeztem, hogy a csapat egy része még ott sem volt, siettek, kapkodtak, a frizurát rám erőltette a fodrász. Úgy éreztem, a fotózás róluk szól és nem rólam. Mindez természetesen az eredményen is látható volt. Borzasztó csalódottan távoztam.
A másik pedig egy stylist programja volt, ahol ugyan minőségi munkát végzett a csapat, de futószalagszerű volt az egész. Hiába szépültem meg, nem éreztem igazán jól magam az ott töltött idő során.
Nem is gondolná az ember, hogy mennyire számítanak az apró részletek és a csapat hozzáállása.
A Beauty Coaching csapata összeszokott, felkészült tagokból áll. Mindenki a legjobb tudását teszi hozzá az eredményhez, a modell igényeihez igazodva, mindeközben könnyed, vidám hangulatot biztosítva. Itt valóban minden a modellről szól.
Mindemellett azért is volt különleges élmény, mert életem egy meghatározó szakaszában sikerült megmutatniuk a bennem rejlő szépséget.
 VV: Kiknek ajánlanád a Beauty fotózásunkat? Kik számára jelenthet pozitív élményt?

GySz: Annak ajánlom a Beauty fotózást, aki több önbizalomra vágyik, aki a természetes szépséget szeretné felfedezni önmagában, akinek szüksége van egy kis minőségi énidőre, vagy aki csak szeretne kicsit kizökkenni a mindennapi mókuskerékből. Mindezt pedig kedves, vidám környezetben, profi szakemberekkel és megfizethető áron. Saját példámból kiindulva minden anyukának felírnám receptre, akár „csak úgy” vagy épp gyermekvállalás utáni munkába való visszatérést megelőzően, hogy eltűnjön a bizonytalanság, visszatérjen a megtépázott önbizalom és az alábbhagyott lendület.  

A Beauty Coaching csapat nevében ezúton is köszönjük Győri Szilvia bizalmát, valamint pozitív visszajelzését. Mindig nagy öröm számunkra, ha láthatjuk modelljeinken az elégedettséget, valamint megtapasztalhatjuk a saját szépségükre való rácsodálkozást.

Beauty Coaching – Változz át!
www.beautycoaching.hu