Változtass, hogy változhass! - 9. rész

Változtass, hogy változhass! - 9. rész

Zsírégetők? Vitaminok? Fehérje?
Mit érdemes megvenni? Mikor érdemes szedni? Hogyan szükséges fogyasztani?
Ha benned is vannak kérdések, életmód tanácsadónk alábbi bejegyzése segíthet eloszlatni a tévhiteket a táplálékkiegészítőkről.

"Sajnos még mindig sokakban kételyek merülnek fel a táplálékkiegészítőkkel kapcsolatban. Körülbelül egy lapon említitek a doppingszerekkel, és féltek tőlük. Valóban. A C, D, és egyéb vitaminok és ásványi anyagok valóban nagyon ártalmasak.
Remélem érzed az iróniát.

A másik tévhit általában az, hogy ha megvásárolod drága pénzekért x y terméket (legyen az egy szép rózsaszín L-carnitin, vagy egy zsírégető), le fogsz fogyni. Hát ez önmagában sajnos nem igaz, hiába áltatnak a marketingesek gyönyörű modellekkel reklámozva a csodaszereket.

A harmadik általában a „fúj, én nem szedek fehérjét, mert úgy fogok kinézni, mint egy férfi” gondolkodásúak csoportja. Most nem sorolom tovább az egyéb reakciókat, ugyanis mindegyikre egy válaszom van: A TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐ a nevéből is eredendően különféle tápanyagok gyűjtőneve, amelyek az étrendedet EGÉSZÍTIK ki.
Mivel egészítik ki?
Elsődlegesen vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Az intenzív terhelés során (sport) megnövekszik a vitaminok és ásványi anyagok szükséglete. Ezért kell. És hogy ne legyünk betegek. Ez eddig egyszerű, nem?
Másodlagosan én a fehérjét szoktam javasolni. Mondjuk reggelire a zabba, vagy este edzés után, vacsora helyett. Szénhidrát menteset érdemes venni, ha fogyni akarunk. A fehérjedús étkezés – mivel lassú a felszívódása - során később leszünk éhesek, és a szervezetnek meg kell dolgoznia, hogy lebontsa. Ehhez energiát használ fel.
Ezentúl, ha valóban sokat edzel, érdemes BCAA és glutamint fogyasztanod edzés után. A BCAA röviden egy aminosav, amely az izomzatod kb.1/3-át alkotja. Szóval, ha szép, feszes izmokat szeretnél, szedd, a diéta során megamarad a tónusossága izmaidnak.   Én nem is mennék tovább a zsírégetők és egyéb táplálékkiegészítők világába. Ezeket megoldja a diéta, és rendszeres testmozgás. Fölösleges pénzkidobás. "

(Balha Gabriella - életmód tanácsadó)

(Balha Gabriella - életmód tanácsadó)


Te is szeretnél változtatni, hogy változhass?
Támogatásra volna szükséged a folyamatában?
Vedd fel velünk a kapcsolatot, és kérj egyéni konzultációt életmód tanácsadónktól!

Beauty Coaching - Változz át!
www.beautycoaching.hu