A SZAKÉRTŐ VÁLASZOL - MIÉRT NEM VÁLLAL FEL A BARÁTAI ELŐTT?

A SZAKÉRTŐ VÁLASZOL - MIÉRT NEM VÁLLAL FEL A BARÁTAI ELŐTT?

„Lassan fél éve vagyunk együtt. Az elején természetesnek vettem, hogy majd csak akkor mutat be a barátainak, ha már biztos kettőnkben, de most már zavar, hogy még mindig nem hívott közös programra. Olyan, mintha szándékosan kerülné azokat a helyzeteket, ahol találkozhatnék velük.
Szégyell talán, vagy miért nem vállal fel a barátai előtt? Nem akarom őt sürgetni, de bánt ez a dolog. Az sem jó érzés, hogy látszólag az én barátaimat sem akarja megismerni. Néha olyan, mintha csak egy programja lennék, és nem a barátnője. ”Kedves Levélíró,

Érződik, hogy bánt ez a dolog, és vívódsz. Azt gondolom, egy ilyen helyzet nagyon sokrétű lehet, és általában ezek a dolgok nem annyira a kérdezőről szólnak, hanem a másik emberről. Ez alatt azt értem, hogy elsősorban nem Veled van a baj.
Elég nehéz ilyen kevés információból világosan látni a helyzetet, de legalább két lehetőség felmerül bennem. Amennyiben ez a helyzet a kapcsolat fejlődési ívéből fakad, akkor lehetséges, hogy a barátod fejében még fel sem merült, hogy bemutasson a barátainak. Ha ez így van, akkor érdemes elmondani neki, hogy szívesen megismernéd a őket.
Amennyiben ez már egy szorosabb kapcsolat, akkor elképzelhető, hogy a barátod múltjában is kereshető az ok. A múltbéli helyzetek jelentős hatással vannak arra, ahogyan most a barátaihoz viszonyul és szinte bizonyos, hogy a barátnője jelenlétében másképp viselkedik előttük, s ennek a felvállalása az, ami számára gondot okozhat.
Látnunk kell, hogy szinte mindenki másképp viselkedik kisebb nagyobb mértékben, ha ott van a párja. Akiknél az eltérés jelentős, azok számára felszabadultabb időt jelent a barátokkal lenni egyedül, mint a párjukkal, hiszen abban a helyzetben akaratlanul ott a bizonyítás, a megfelelés iránti vágy, amit, ha a barátok megéreznek, szóvá tehetnek, viccesen akár gúnyolódhatnak is.
Itt nem feltétlenül arról van szó tehát, hogy nem biztos kettőtökben. Máshogy viselkedünk, ha ott van a párunk. Tőle impulzusok jönnek. Ha nincs ott, persze akkor is jöhetnek tőle impulzusok például telefonon, és a barátok ezekre is jó eséllyel reagálnak.

Fontos látni, hogy a hímek egymás közt felborzolt sörénnyel ülnek a kocsmában mintegy példaként egymásnak a férfierő inkarnációjára, de abban a pillanatban, ahogy ott van a szeretett nő, ez a helyzet megváltozik a viselkedésükkel együtt. Már nem felborzolt sörényű hímek többé, hanem szerető férfiak, amit egymás előtt nem mindig mutatnak meg szívesen.
Előfordulhat, hogy nem szeretnék, ha a többi férfi bepillantást nyerhetne a párjukkal való interakciót gyengédebb rétegeibe.
A kérdés persze lehetne az, hogy miért nem beszélsz erről a barátoddal. Tapasztalataim azonban azt mutatják, hogy ennek belátásához és felvállalásához szükség van némi önreflexióra, amit sok esetben nem tesz meg az egyik fél, esetleg nem áll módjában megtenni rejtett önértékelési, önbecsülési hiányosságokból kifolyólag, és így válaszként csak mismásolt frázisokat kap a másik.

Az a félmondatod pedig, hogy csak egy programnak érzed magad, bővebb kifejtést érdemelne. Lehetséges, hogy ez csak a Te szubjektív értelmezésed eredménye, ám elképzelhető, hogy valóban valami olyan problémát vetít előre, amiről fontos volna  őszinte és nyílt dialógust kezdeményezni.
Keress fel személyesen, ha úgy gondolod, volna miről beszélgetnünk ezzel kapcsolatban. Szívesen segítek Neked a helyzet értelmezésében.

 Üdvözlettel,
 Elemér 


Bizonytalan vagy önmagadban, kettőtökben? Párkapcsolati problémával küzdesz? Tanácsra volna szükséged? 
Élő Elemér a Beauty Coaching párkapcsolati szakértője Neked is válaszol!
Írj email-t az info@beautycoaching.hu címre, vagy keress bennünket elérhetőségeinken, és kérj időpontot személyes konzultációra.

Beauty Coaching - Változz át!